maanantai 29. syyskuuta 2008

Ja taas neulottiin!



Only in Finnish, sorry!
Tänään illalla tapasin ensimmäisen kerran Raijiksen, joka asustaa viikot kotikaupungissani ainakin tämän lukuvuoden. Tietysti me istuimme kahveella ja kaivoimme neuleet esille. Sen sitten äsken kuulin juuri kotiin tulleelta kuopukselta, joka kertoi useammankin kaverinsa maininneen, että "sun äitis neuloi Kipparissa"! Heh! Niinpä tein, mutta mitään en kadu. =)

Meillä Raijiksen kanssa synkkasi heti mitä parhaiten. Juttu luisti ja sukkaa syntyi. eikä tämä tapaaminen todellakaan jää viimeiseksi. Vai mitä Raijis? Ensi viikolla ajellaan todennäköisesti porukalla Korialle.

Jo aikoja sitten sain Pelagialta tämän rakastettavan tunnustuksen, jota en taaskaan pysty jakamaan kenellekään erityisesti.



Lämmin kiitos sinulle Pelagia-ystäväni!

Nyt sauna odottaa ja mies!

lauantai 27. syyskuuta 2008

Neulottiinhan me / And so we knitted




Terveisiä Haminan neuletapaamisesta! Marsu se ehätti jo ennen minua bloggaamaan - nopsa tyttö. =) Meitä oli neljä neulojaa viettämässä aikaa yhdessä ja neulomassa. KIITOS KAIKILLE MUKAVASTA SEURASTA! Tosin yksi unohti neulomuksensa mökille kaikessa kiireessä ja malttoi olla neulomatta, vaikka me kovasti tarjottiin lankaa ja puikkoja ja jopa keskeneräisiä tekeleitä.



Muita hiukka huvitti se, että minä neuloin ensin pelkkää kantapäätä. Juu-u, ihan tosi! Kokeilin nimittäin tiimalasikantapäätä minulle ihan uudella tavalla, kokeilkaapa tekin! (Jostain syystä meidän kone ei tällä hetkellä näytä YouTuben pätkiä, aamulla vielä toimi. Mutta toivottavasti teillä toimii!) Kyllä se lopulta harjoittelemalla ja muokkaamalla onnistui. En kuitenkaan aloittanut sukkaa sentään kantapäästä, niinkuin arvon kanssaneulojat ehdottelivat. =) Sitten jatkoin Vihtoreita ja kuinkas kävikään? Ehdin neuloa koko kantapään tuttuun tyyliin ja kotona huomasin, että pieleen meni! Liian aikaisin olin aloittanut koko homman, joten purkuun män. Höh! Juurihan tästä puhuttiin!

Ja sainhan minä lankojakin. Norot eivät jostain syystä puhu mitään Arjalle, mutta minulle ne suorastaan kiljuvat. Niinpä nämä herkullisen väriset kerät pääsivät hyvään kotiin.



Kiitos Arjalle langoista ja Marsulle kuriirina olemisesta.

Puistokahvila osoittautui oikein viihtyisäksi paikaksi - nam, se Tiramisu-torttu! Ja kahvilan pitäjä on itsekin käsityöihmisiä ja on jopa suunnitellut jotain neulekahvilan pitoa siinä. Joten Raijis ja muut neulovaiset Haminan ympyröillä ja lähistöllä, olkaapa kuulolla!

Nyt on jo saunottu, jalat kylvetetty ja nautittu suklaasta - tosin vain naamiona. Mutta se tuoksui niin ihanalta, että teki mieli nuolaista. Ja tietty posket ja jalkapohjat on nyt pehmeät kuin lapsen peppu! Aaaah!

Niin ja tätä postausta olen tehnyt kuin Iisakin kirkkoa. Välillä on puhuttu pitkään Esikon kanssa ja käyty saunassa, mutta eikös sitä sanota, että hitaasti hyvä tulee. :) Kunhan tää Vuodatus nyt vaan vielä toimii. Äsken jo nimittäin pelästytti...

We had a nice knit meeting here in Hamina. We met in a lovely café called Puistokahvila. First I knitted only same little heel. The others laughed at me and  asked if I am going to start the next sock from the heel? Ha-ha! Well, I just tried and practiced a new way of the short-row-heel.
Then I knitted my Vihtori-socks. But I started the heel too early so I had to frog it at home. :(

I got also some lovely yarn, Noro sock yarn. Such lovely colors!


keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Kimppaneulontaa Haminassa / A Knit Meeting in Hamina




Tuutha siekii?

Siis ensi lauantaina 27.9. klo 11.00-13.00 vähintään
neulomme yhdessä Haminassa Puistokahvilassa, Kauppakulmassa.

Marsu on hoitanut asiaa kahvilaan päin, ja mukaan tulee meidän lisäksemme ainakin Tarja, vähänkös kaukaa. Toivottavasti tulet Sinäkin, lähempänä asuva Ystäväni!
Nähdään siellä!

Tänään minua odotti kotona pieni paketti, ihana yllätys! Olin jo unohtanut, että taannoin arvasin kaikkein lähimmäksi Pienessä Iloisessa Käsityöblogissa ja Niina lupasi muistaa minua siitä hyvästä jollakin muulla kuin langalla. (Sammakkoprinssi halusi välttämättä taas kuvaan mukaan!)




SUURKIITOS NIINA! Kaikkea ihanaa itsensä hemmotteluun; suklaanaamio, jalkakylpy, kuorintahanskat ja nami-nami-teetä! Tämä tuli tarpeeseen. Ensi viikonloppuna tämä leidi ilahduttaa kotiväkeä suklaisella look'illa, jalat vadissa lillutellen. Jep!

Rapakon takaa tuli myös se aito Vogue Knitting, jonka itsekkäästi halusin pitää itselläni. Se toinen, tai ensimmäinen, on jo saanut uuden kodin Ravelry-Tuomin luona.




Ja tuon kirjan sain synttärilahjaksi ystävältäni Jaanalta. KIITOS JAANA! Vähän minun piti sitä jo heti aloittaa, ja tuntui kovastikin kiinnostavalta. Onhan aihepiiri niin kovasti tuttu! Ensin täytyy kuitenkin malttaa lukea kesken oleva kirjaston kirja loppuun. Sitten pääsen lankakaupan seuraan ihan tosissani.

Mitä syvin osanottoni kaikille, joita Kauhajoen surulliset tapahtumat läheisesti koskettavat!
Ei voi kuin ihmetellä tätä maailmanmenoa. Nipistäkää vaan vielä lisää pois lapsilta ja nuorilta, kouluilta ja kouluterveydenhuollosta mielenterveyspalveluineen. Seuraukset näkyvät jo.

We'll knit together next Saturday at 11.00 in Puistokahvila, Hamina. You are very welcome!

I got a packet today. There were some wonderful little things for pampering. I'm going to use them next weekend. Nice!
I have also gotten the VK from the States and the book, "The Friday Night Knitting Club" from my friend. It seems to be very intresting book.

This day has been a sad day here in Finland. I'm so sad and wordless...

perjantai 19. syyskuuta 2008

Täällä ollaan



 Only in Finnish this time
Siis juu, en ole kadonnut minnekään. Mutta. Arkipäivä vie miusta mehut. Ei ehdi neuloa. Ei ehdi blogata. Ei ehdi lukea toisten blogeja. Ei ehdi nukkua tarpeeksi. Ei vaan ehdi. =} Ja perjantaisin olen niin puhki etten jaksa mitään. Huoh! Ikäkö painaa?
Harrastukset on mukavia, on ne. Mutta mukava olisi olla vaan kotona, istua sohvalla ja neuloa. Kaikkea ei vaan voi saada. No, kyllä se tästä taas tasottuu. Varmana. Kai.

Eka Vihtori on valmis, ei kuvaa siitä. Hyvältä näyttää, uskokaa ilman kuvaa. Hexacombiin en ole ehtinyt koskeakaan viikkoon ( sori Esikko!). Huomenna tiedossa taas sitä normaalia, pyykkiä, siistimistä, leipomista. Sunnuntaina kuopuksen lätkäpeli sekä synttärijuhlintaa. Tervetuloa vaan kahville!



Ai niin, kiitos Makepeace75:lle kisuliinista! =)
Se ei kyllä ollut tuo Tikru! =)

maanantai 15. syyskuuta 2008

Voihan viikonloppu! / What a weekend!




Loppuviikko on tänä syksynä aina kiireinen harrastusten vuoksi; keskiviikkoisin kuoro ja torstaisin kantritanssi. Siispä puikot saavat olla rauhassa noina iltoina aika tarkkaan. Kovasti odotin taas viikonloppua ja neulomista. Omenasosettakin kyllä meinasin ehkä vähän keittää. Mutta kuinkas ollakaan, pieni mutta ikävä vatsatauti iski ihan varoittamatta heti perjantai-iltana. Se pisti minut valvomaan ja palelemaan vallan horkassa koko seuraavan yön ja torkkumaan sitten lauantain sohvalla. Tänään on elämä, ruoka ja neulominen alkanut taas maistua. Mutta ei mitään kovin vaativaa sentään.



Vihtoreita siis olen tikutellut ja ensimmäinen alkaa olla jo lopuillaan. Kuva otettu joskus reilusti ennen Idolsia eli sen jälkeen on varsi saanut lisää pituutta ja enää vain loppuresori puuttuu.

Marjalta sain tällaisen tunnustuksen, josta SUURKIITOS!



Huomenna pitäisi jaksaa mennä töihin eli nyt nukkumaan. Hyvää yötä!

The rest of the week is always quite busy this fall because of my hobbies; on Wednesdays the choir and Thursdays country dance. So I have no time for knitting then. I waited the weekend and knitting so much. But the small but disgusting stomach flu hit me down already in the Friday evening. It made me freezing and staying awake almost whole of the night and then snoozing Saturday on the sofa. Today I have been OK again and wanted to live, eat and knit. But not anything complicated. So I have knitted Vihtori socks. Nice!
 

keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Keskiviikko / Wednesday




Eilen Pasaatin neuletapaamisessa oli hauskaa. Meitä oli kuusi neulojaa paikalla. Saimme ihastella mm. suloisia vauvan villapöksyjä (kenenköhän?) ja komeaakin komeampaa Rogueta. Yrittäkääpä seurata kenen blogissa se mahdollisesti joskus esitellään. Niin että hopi hopi! =)

Minä neuloin toisia Vihtoreita, kuopukselle tällä kertaa, kai. Miehen kokoa kuitenkin, sillä onhan hänen koipensa isompi kuin minun. Lanka on aikasta tummaa ja jotenkin karvaista.



Mustanharmaata, sanoo kuva mitä tahansa. Kuvio hädin tuskin erottuu. Saapi nähdä, miten kestää käyttöä. Hexacomb on jo yli kainaloiden.

Laulamassa olin tänään kevään tauon jälkeen. Oli kivaa, vaikka vähän pihalla olinkin. =) Oikeasti Purjehdus ei ollut turhaa Pohjolan yössä, niin ainakin Tähdet kertoivat. Juu-u!

We had a nice time yesterday at knit meeting in Pasaati, Kotka. There were six of us. I knitted another pair of Vihtori-socks, for my lastborne this time. The yarn is quite dark and hairy. You can hardly see the figure.

sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Tällaista tänään / Like this today




Ihan vaan nopsasti tulin näyttämään, miltä se Hexacomb näytti, kun yksi kerä pääväriä oli neulottu.



Nyt on neulottu jo kohta toinenkin. Mukavaa neulottavaa. Alku piti taas kerran purkaa, kun tuli liian iso. Eli mikään ei taaskaan täsmää. Teen suunnilleen pienimmän koon silmukkamäärillä ja kolmanneksi pienimmän senteillä. Että silleen.
I just came to blink you how did the Hexacomb look when one skein had been knitted. Now almost the second one too. Nice knitting. I had to frog it once again because it was going to be too big.

lauantai 6. syyskuuta 2008

Jotakin pientä valmiina / Something small finished




Tämä pikkuhuivi on tehty ihan tasan tarpeeseen - kerrankin! Syysviileiden yllättäessä pitkät ja paksut huivit tuntuivat vielä liian lämpimiltä, joten nahkatakin pariksi puikottelin tällaisen pienemmän. Eihän nyt neuloja voi mitään valmiita silkkihuiveja käyttää, ehei! Tosin tässä ei kylläkään ole grammaakaan silkkiä...
This little kerchief is made for a deep need - for once! When the chilly fall days surprised me the long and thick scarves seemed to be too warm. So I knitted a smaller one.



Malli/ Pattern: Silk Kerchief,
aika paljon muokattu
/ pretty much modified
Lanka/ Yarn: Annelta ostettu Viron liukuvärjätty villa, 60 g,
Aade Lõng Artistic /
bought from Anne
Puikot/ Needles: Knit Picks pyöröpuikko 5, Harmony / circular
Koko/ Size: 110 x 50 cm



Ohjetta todella muokkasin aika tavalla. Aloitusta en oikein ymmärtänyt, joten aloitin Revontulen tapaan. Lisäyksetkin tein vähän omalla tyylillä. Ja kun pelkän oikean neulominen alkoi tylsistyttää, neuloin muutaman reikäkerroksen vaihteeksi. Nekin Revontulesta mallia ottaen. Ihan kiva siitä tuli!
I did modify the pattern a lot. I didn't really understand the beginning so I started as  you do with Revontuli. Also the increases are done by my way and when it felt boring to just knit I made some simple lace knitting rounds by Revontuli, again. This looks nice!



Lankahan on ekasta Revontulestani jäänyttä enkä saanut sitä kaikkea vielä tähänkään menemään. Alkuperäinen versio on neulottu Norosta ja tämä siis puhtaasta villasta. Kenties Norostakin joskus tulee tällainen neulottua. Olen nimittäin tätä jo käyttänyt ja tykännyt! Eikä edes kutita! Tässä huivi työssään:
The yarn is some left-over yarn from my first Revontuli and it's still left. The original version is made of Noro and this one is pure wool. Maybe I knit one with Noro too, some day. I have already worn this one, you see and liked it! And it doesn't even tickle! The kerchief is here at work:



Tämän takin pariksi se on neulottu ja toimii. Periaatteessa langat seuraavaan ostin Korialta.



Novitan Windiä siis. Mutta jotakin muuta on ensin kuitenkin neulottava, tällä kertaa Esikolleni, joka tuli pitkästä aikaa piipahtamaan, kiitos ystävänsä häiden. Lanka on ihanaa...
I have already bought the yarns for the next one. But first I have to knit something else , this time for my Firstborne who came to visit us, thanks for her friend's wedding. The yarn is lovely...


maanantai 1. syyskuuta 2008

Miehen sukat / Hubby's socks





Malli/Pattern: oma/own
Lanka/Yarn
: Araucania Ranco Solid
75% wool, 25 % nylon, 90 g

Puikot/Needles: 2 ½ Addin bambupyörö 100 cm
Koko/Size: 44-45
Aloitettu kärjestä / Toe-upRanskalainen kantapää / French heel
Nämä ovat ensimmäiset ohuesta langasta neulomani miesten sukat, varsinaisesti. Tarkoitus oli tehdä niistä juuri sopivat, ja kuten kuvasta näkyy, aika kivasti onnistuin. Malli on yksinkertaistettu Hilda. Olkoon nimenä sitten vaikka Vihtorit, edesmenneen isoisäni mukaan.


Ihastuin kovasti tuohon lankaan - tahtoo lisää! Se on ihanan pehmeää ja värit vaihtuvat kauniisti. Toivottavasti kestää myös käyttöä hyvin.

Ja katsokaas, eikös olekin kiltti mies minulla, kun näin komeasti poseeraa?



Pitäisikö hänet vapauttaa? =) Terveisiä vain kaikille tänään Korialla olleille! Meitä olikin oikein komeasti tasan 10 neulojaa koolla. Oli jälleen mukavaa! Kiitos teille kaikille seurasta!

These are my first men's socks knitted with fingering yarn. It was meaning to knit very fitting socks and as you can see in the pics I managed quite well. The pattern is a simplified Hilda. Let's call it Vihtori after my late granddad.
I fell in love with that yarn - I want more! It's so soft and the colours are lovely. I hope it's also long-lasting.
And just watch, isn't my hubby kind as he poses so nice?


Jotakin pientä / Something small




Jotakin pientä on puikoilla vähän niinkuin kokeeksi. Katsotaan, toimiiko. Jos toimii, niitä tulee vielä lisää, jos ei, niin sitten ei.



Ensimmäinen versio jämälangasta, vaikka silkkisempi olisi parempi.

Miehen sukat on valmiit ja kuulemma käytössäkin jo tänään olleet. Äsken käytiin ne kuvaamassa, ja täytyy sanoa, että mies oli tosi hyvä malli! Illalla sitten ehkä kuvia luvassa, tai myöhemmin. Kohta suuntaan auton keulan kohti Koriaa - JIPPII! Vielä en tiedä, saanko matkaseuraa. Toivottavasti. Mutta siellähän sitten seuraa riittää! Tule sinäkin!

Something small in on the needles, as a trial. Let's see if it works. If it does, there is going to be more of them, if it doesn't then not.
The first one is of some left over yarn, eventhough the more silken one would be better.

The hubby's socks are finished, already worn once, I heard and even photographed. I must say: My hubby was a great model! Pics and details maybe in the evening or later. Soon I turn my car towards Koria and knit meeting - YIPPEE!