tiistai 31. heinäkuuta 2007

Addit + nikkeli




Pitää tehdä heti perään uusi postaus, kun on jäänyt jotain sanomatta. Eli kyselin tuossa taannoin, mahtaako kukaan tietää, onko Addin puikoissa nikkeliä. No Vertsuhan toimen naisena tarttui asiaan ja tiedusteli sitä suoraan Addilta. Vastauksen voitte käydä lukemassa hänen blogistaan. Mutta siis tavallisissa Addin pyöröissä ns. Turboissa on nikkeliä, mutta pitsi-Addeissa ei. Näin ymmärsin. Eli siis enää en valitettavasti voi neuloa ostamillani Addeilla, koska sormeni menevät niistä rikki. Pitää kokeilla bambu-Addeja ja niitä pitsisellaisia. KIITOS VERTSU!

Oma SNY:nikin on ottanut minuun jo kommentilla yhteyttä. Ihanaa, jännittävää... Huomenna on jo elokuu... Terveisiä sinulle, oma SNY:ni!

Nappijutusta + meemi



Kiitos kovasti nappi-mielipiteistänne.
Napit ovat saaneet seuraavasti ääniä:

Numero 1: 27
Numero 2: 4
Numero 3: 7
Numero 4: 9

Mielenkiintoista! Nappi numero 1 eli suurempi sydännappi miellytti siis suurinta osaa teistä. Minä kuitenkin aion etsiä vielä sopivampaa nappia Lappeenrannasta torstaina ja jos en löydä, ompelen jakkuuni tuon nelosnapin. Se miellyttää minua noista eniten. Kiitos Leenalle, kun kerroit, mitä siinä oleva merkki tarkoittaa. En sitä tiennyt ennestään.

Tämä murremeemi näyttää olevan jo monessa blogissa ja ensin ajattelin, että en jaksa tuollaista. Mutta mitä useamman luin, sitä mukavammalta se alkoi tuntua. Siis näin minä (kai?) sanoisin:

1.Siskoni punainen mekko mahtuu myös minulle.
        Se mun siskon punanen mekko mahtuu mullekkii.

2. Tarvitsetko apua kirjoitustehtävässä, jonka maantiedonopettaja antoi?
        Tarvit siä apuu siin kirjotustehtäväs, jonka mantunope anto? 

3. Hyvä on, tehdään niin kuin sinä ehdotit.
          OK, tehää sit niin kun siä ehotit.

4. Isäni äiti kertoi hakevansa meidät noin kello 17.45.
          Mummo sano, et se hakee meiät siin varttia vaille kuus.

5. Matkustinkin Helsinkiin linja-autolla, koska myöhästyin junasta.
          Miä meninkii sit bussil Hesaa, koska myöhästyin junast.

6. Oletko nähnyt missään isoveljeni matkapuhelinta?
       Oot sä nähny missää ? kännykkää. ( Tätä en millään osannut...)

7. Ostitko sen hameen, jonka näimme viime viikolla Hennes&Mauritzissa?
      
Ostit sä sen hameen, joka nähtii viime viikol Henkas ja Maukas?

Näköjään sanon välillä miä ja siä ja välillä mä ja sä...Toi velijuttu oli mahoton, koska mulla ei oo sisaruksia niin en tosiaan tiennyt, miten tuon sanoisin.

Sisaruksia ei ole, mutta serkkuja on. Yksi serkuistani kävi tänään meillä kylässä pitkästä aikaa vaimonsa, tyttärensä(kummityttömme) ja tämän tyttären kanssa. Mukavaa oli nähdä pitkästä aikaa. Huomenna on kummitytön syntymäpäivä. Siis

PALJON ONNEA SUVI!

Se on myös meidän hääpäivämme. 26 vuotta tulee täyteen.

maanantai 30. heinäkuuta 2007

Mielipiteitä pyydän




Rakkaat blogisiskot, sanokaapa minkä napin te laittaisitte Sofias-jakkuuni. Ostin nämä sieltä Hakaniemen hallin nappikaupasta ihan vaan muistista, koska unohdin tietty ottaa pätkän lankaa mukaan. Vihreät tuntuivat kaikki väärän värisiltä, joten niitä en ostanut ensinkään.

Numero 1


Numero 2


Numero 3


Numero 4


Tässä vielä kaikki napit


Siis, minkä napin sinä laittaisit vai etkö laittaisi mitään näistä vaan jatkaisit sopivan etsintää?

sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Hesan lankasaalis



Nyt ehdin kuvata Hesasta ostamani langat.



Valkoiset ovat jotakin huopuvaa villaa, en muista mitä. Värilliset ovat On Linen merinovillaa, ihanan pehmeää. Punaisista ajattelin tehdä itselleni villatakin, ehkä Cavernin ja sinisistä miesväelle pipot. Ne eivät voi kutittaa ketään, eiväthän? Valkoiset pääsevät Kool-Aid -kylpyyn, kunhan innostun ja sitten niistä ehkä tulee ensimmäinen huovutettu laukkuni. Jotakin ostin myös SNY:lleni...

Mutta mitäs tuolla puussa on?



Kävimme myös Aarikan tehtaanmyymälässä ja sieltä minä korvishullu löysin nuo. Vihreitä menin etsimään Samos-jakkuni kaveriksi. Olin niitä jo katsonut aiemmin, mutta nyt sain ne puoleen hintaan. Joulukorvikset on tarkoitettu ilahduttamaan koulussa oppilaitani. Kun en pystynyt päättämään, kummat otan niin otin molemmat, kun sain niin halvalla (sano Sulo Vileeni!).

Nyt neulomaan ja sitten vielä iltakaffeelle ystäville.

lauantai 28. heinäkuuta 2007

Reissu on tehty!




Eli kävin siis viemässä tyttären pianonsoiton mestarikurssille Joutsenon Opistoon. Paikka näytti varsin viehättävältä ja kodikkaalta.



Tässä kuva asuntolasta. Kurssi kestää ensi perjantaihin asti.

Paluumatkalla kävin Annukassa lähinnä SNY- ja karkkiostoksilla. Innostuin vielä piipahtamaan tyttären kummeilla Lappeenrannassa iltapäiväkahvilla. Siinähän sitä aikaa vierähtikin. Tämäkin päivä on siis mennyt käsitöihin koskematta.

Eilen illalla myöhään vasta huomasin, että olin taas saanut paketin.
Katsokaas, mitä sain!



Tämä on siis se Minnien lupaama inspirointipalkinto. Ihanan väristä sukkalankaa, elämäni ensimmäiset bambupuikot ja herkkuja, jotka on jo syöty. KIITOS MINNIE! Tuosta langasta tulee sukat ihan minulle itselleni. Värikin sen jo kertoo!

Onko kenelläkään kokemusta tai tietoa siitä, että mahtavatko Addin puikot sisältää nikkeliä? Kysyin sitä Menitan myyjältä ja hän oli sitä mieltä, että varmaan niissä on nikkeliä, koska niissä ei ole mainintaa siitä ettei sitä olisi. Meinaan vaan, kun minulla on nikkeliallergia ja neuloin Sofia-jakun Addi-pyöröillä ja sormet menivät rikki samoista kohdista kuin joskus ennenkin. Varma en ole, johtuiko puikoista, mutta saattaa olla. Jos näin on, niin onneksi en ole ostanut kuin kahdet metalliset Addi-pyöröt.

Tämä kirjoitus on ollut tekeillä lähes pari tuntia, sillä puhuin välillä ystäväni kanssa puhelimessa pitkään. Jospa nyt lopettaisin ja neuloisin edes vähän, vai virkkaisinko, vai aloittaisinko jotain uutta vai...

perjantai 27. heinäkuuta 2007

Kotona jälleen!




Vajaa kolme tuntia olen ollut kotona ja yhden koneellisen pyykkiä olen jo pessyt ja levittänyt kuivumaan sekä lämmittänyt saunan, jotta pyykit kuivuisivat huomiseksi. Silloin nimittäin tytär lähtee viikon pianokurssille Joutsenon opistoon. Minä lähden häntä viemään. Onkohan perheessäni  mahdollisesti uusavuttomuutta, kun ei täällä pyykkiä oltu pesty poissa ollessani?

Parin päivän pikaloma pääkaupungissa oli oikein mukava. Tuntui että keskusta "pieneni" tällä matkalla, kun liikuimme siellä ystäväni kanssa ominemme. Ostimme matkailijalipun eilen ja sillä voi kulkea rajoituksetta ratikalla, bussilla ja metrolla. Kaikkia niitä käytimme ainakin kerran, vaikka käveltyäkin tuli turkasesti. Sen tuntee jaloissa...

Tänään ostin lankaakin, mutta en ehtinyt niitä vielä kuvata. Käsityöliike Priima olikin suljettu, joten sinne en päässyt. Mutta Vihreässä Vyyhdissä ja Menitassa piipahdin tänään toistamiseen.

Tänään söimme Tori-nimisessä ravintolassa Punavuoressa. Ja uskokaa tai älkää, söimme lihapullia ja muussia! Esikko sitä suositteli, vaikka hän on kasvissyöjä noin yleensä. Täytyy sanoa, että ruoka oli todella herkullista. Suosittelen tätäkin paikkaa lämpimästi! Hakaniemen torilla nautimme pullakahvit.

Sää suosi meitä. Molempina päivinä oli aurinkoista ja lämmintä. Toivotaan, että samanlainen sää jatkuu vielä.

Nyt taidan mennä saunan lauteille ja ottaa samalla jalkakylvyn!

Sofia-jakku




Eilen valmistui Sofia-jakkuni.



Oma malli
Mallineule  Lesley Stanfieldin Kauneimmat mallineuleet -kirjasta
Lanka Novita Sofia
Pyöröpuikko 5 (kai?)
Menekki reilu 500 g



 Eteen tulee yksi nappi, se puuttuu vielä kuvasta.
Jakusta tuli juuri sopiva. Hihoissa on vähän löysää "allien" kohdalla, muuta vikaa ei taida olla. Kyllä tätä varmaankin tulee pidettyä.

Eilen en ehtinyt koneelle päivitystä tekemään, kun juuri ja juuri sain jakun valmiiksi ennenkuin lähdimme tänne Helsinkiin. Tänään olemme kävelleet kaupungilla ja nauttineet tunnelmasta. Vihreässä Vyyhdissä ja Korkeavuorenkadun Menitassa kävimme, mutta mitään en vielä ostanut. Huomenna on tarkoitus mennä niihin vielä uudestaan ja käydä myös Priimassa. Kauppahallin nappikaupasta löysin 3 mahdollista nappia jakkuun. Täytyy kotona kokeilla, mikä niistä sopii parhaiten vai sopiiko mikään.
Uudet sandaalit ostin ja pari toppia. Jospa huomenna sitten vielä hankkisin vähän lankaa, jos nyt mitään tarvitsen...

Täällä olen ystäväni kanssa nyt esikkoni luona yökylässä. Illalla kävimme syömässä maukkaat pizzat Virgin Oil co.-ravintelissa. Paikka oli viihtyisä ja minulle uusi. Sen jälkeen piipahdimme vielä Rautatientorilla Olutfestareilla. Nyt onkin ihan väsy olo ja jalat ihan kuitit. Siispä nyt nukkumaan!

keskiviikko 25. heinäkuuta 2007

Helmiä ja sikoja




Katsottiin juuri tyttären ja kuopuksen kanssa elokuva "Helmiä ja sikoja". Olin katsonut sen jo kerran aiemminkin ja luulin, ettei se toistamiseen minua jaksa kiinnostaa. Mutta väärässäpä olin! Kyllä kiinnosti eli elokuva on hyvä. Vanhahan se jo on, mutta jos joku ei ole sitä katsonut niin suosittelen lämpimästi! Ja Mikko on niin ihana! =)

Siinä katsoessa kuin huomaamatta Sofia-jakun hihat valmistuivat. Eli nyt on edessä enää kasaaminen ja siinähän ei ole paljon puuhaa. Vain olka- ja hihasaumat. Sitten on etsittävä jostain yksi nappi. Olen menossa huomenna pariksi yöksi Hesaan ystäväni kanssa. Jospa sieltä vaikka löytyisi sopiva.

Lankakauppoihin minua ei taida uskaltaa laskea. Kävin tänään ostamassa pari kerää lisää Sofia-lankaa Anttilasta, niistä toista ei olisikaan tarvittu. Samalla ostin kerän Foxia kaulaliinaan turjake-pipon pariksi, mutta...



... syliini hyppäsi myös kaksi kerää Huopasta - ihan huomaamatta. Nuo Malibut tulivat tänään postissa Kikolta Kiitos KIKO vielä kerran!

Vasta muutama päivä sitten kerroin, että lankavarastossani on vain reilut viisi kiloa lankaa. No nyt sitä onkin jo 10 kiloa! Tosin luvusta ei ole vielä vähennetty turjake-pipon ja Sofia-jakun menekkiä. Seli-seli...

SNY:nikin otti minuun ekan kerran yhteyttä! Ihanaa odottaa elokuuta ja yllätyksiä. Vaikka vielä ihanampaa taitaa olla se pakettien kokoaminen ja toisen yllättäminen.

Osallistuin Minnien blogiarvontaan. Tällä kertaa ei onni suosinut minua, mutta Minnie lupasi antaa minulle pienen inspispalkinnon Sweetpea-sukkalinkistä. Kivaa!!!
Kauniita unia teille, jotka vielä täällä surffailette!

maanantai 23. heinäkuuta 2007

Lankoja Rellanasta




Hain kuopuksen harkkareissun lomassa Vertsulta lankani.



Sukkalankaa tietty muutama kerä ja noista muista on tarkoitus tulla Tomaatti. Jos vain saan selvää lontoonkielisestä ohjeesta... Tuntui nimittäin hiukka hankalalta, kun sitä vähän vilkaisin. Kunhan nyt ensin Sofia valmistuu, niin sitten yritän perehtyä tomaattiin.

Huomaattehan, että kaksi kerää puuvillasekoitelangoista on erivärisiä? Siis huomaatte juuri ja juuri. Ei ne taida oikein kirjoneulekuviossa erottua, ruudulla ne näyttivät enemmän erivärisiltä. Oppia ikä kaikki!

Nyt jos ensin
hakisi pyykit narulta, kun yöllä kuitenkin sataa, sitten pakastaisi mustikat, jotka mies poimi tänään ja sitten tekisi Oriflamen tilauksen, niin sitten voisi vielä vähän neuloa niitä Sofian hihoja.

Mielenkiintoista




Sovitin äsken juuri Sofia-jakkua ja tuntui ja näytti melkosen hyvältä. Kädentiet ovat ison näköiset, mutta hihoista on tarkoituskin tulla vähän löysät. Laskeskelin tuossa silmukoita hihoja varten, toivottavasti osaan laskea oikein... Eli nyt on siis valmiina etu+takappale. Tuntuu siltä, että lanka ei ihan riitä, mutta ainakin viime torstaina Anttilassa oli vielä samaa lankaa jäljellä.

Illalla istuin naapurissa Leenan-päivillä (KIITOS LEENA JA EERO MAUKKAASTA MANSIKKAKAKUSTA ym.) ja neuloin vaihteeksi keskeneräistä Fifi III:sta. Tuo Sofia kun oli sellaisessa vaiheessa, että sitä ei voinut tehdä samalla jutustellessa. Katsottiin samalla Wallander-elokuva ykköseltä. Nuo Wallanderit ovat minun mieleeni, olen lukenut myös niitä kirjoja.

Tänään saan taas lankaakin, sillä Vertsu laittoi viestiä, että Rellanan tilaus on jo tullut. Nopeita nuo saksalaiset nettifirmat!



sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

Täyskäsi!




Esikko ja Sikkonsa kävivät amerikankaupassa ja ostivat äiteelle sitä, mitä äitee oli pyytänyt eli näitä:



Vain näitä kolmea väriä oli suuressa kaupassa saatavilla, mutta kuinkas montaa niitä on oikein oikeasti olemassa? Kertokaas viisaammat!
Katsotaan nyt, milloin on aikaa värjäämisen opetteluun. Muut saa sen tuntumaan niin helpolta, joten kait minäkin osaan. Saas sitten nähdä, innostunko siihen vai saako jäädä vain kokeiluksi.

Saankin lisää turkoosia Malibua! Kiko oli huomannut tarpeeni ja tarjosi minulle ostettavaksi hänelle tarpeettomia 4 kerää. Eli nyt saankin ensi kesäksi yksivärisen turkoosin topin itselleni. KIITOS KIKO!

Sofia-jakku alkaa olla jännittävässä vaiheessa. Takakappaleosa on tehty kädentiekavennuksineen ja laskemisineen. Hihat on vielä suunnittelematta.

Ja lisää jännitystä. Hihii! Tieto Salaisesta Neuleystävästä on tullut! Nyt voi alkaa suunnittelemaan yllätyksiä!

Aurinko paistaa kauniisti peräti pilvettömältä taivaalta! Tänään tulossa päivällä kai parit nimpparivieraat ja illalla nuorison grillikutsut meillä. Ottaisiko minua kukaan "hoitoon" muutamaksi tunniksi?

Mukavaa sunnuntaita!

perjantai 20. heinäkuuta 2007

No nyt!




Nyt pitäisi näkyä kaikilla ihan ok! Ilmoitelkaa, jos ei näy.

Tuo Ammi-pohjanikkari on oikea AARRE! Hän jaksoi antaa ohjeita ja vastailla kysymyksiini kärsivällisesti. Jatkossakin ehkä osaan muokata uusia pohjia tarpeen mukaan.

Ja tämä pohja on niin kaunis! KIITOS AMMI!

Kukkia päiväänne!



Tää jatkaa nyt siivoamista. Ihanaa!

Kysymys



Ensiksikin kiitos kaikille turjakepipo-kommenteista! Niitä oli hauska lukea. Tuosta tulee kyllä tosiaan mieleen peruukki, Elsan turkki ym. On se hauska.

Mutta kysymys: Miten teillä näkyy tää mun uusi sivupohja? Näkyykö teillä nuo sanat kokonaan vai jääkö believe-sanan viimeiset kirjaimet näkymättä? Ja ovatko oikeanpuoleiset laatikot ihan näytön reunassa vai jääkö oikeaan reunaan tyhjää tilaa?

Minulla nimittäin ei näy nuo viimeiset kirjaimet ja oikeaan reunaan jää tyhjää, mutta niin taisi jäädä siinä edellisessäkin. Se taitaa riippua näytön koosta tuo homma.

Ai niin ja tyttärelle hauskaa nimipäivää Hesaan, jos nyt satut tätä siellä esikolla lukemaan!


torstai 19. heinäkuuta 2007

Ihan vaan pari pientä juttua




Ensiksikin vaihdoin sivupohjaa, vaikka meinasin pitää tuota edellistä vaikka kuinka pitkään. Voinhan sen sitten ottaa takaisin, jos kyllästyttää. Tämä nyt vaihteeksi, on niin minun värinen tämä. Tämän tarjoaa Ammi/Bases, linkki löytyy sivusta.

Toiseksi, Foxi-lanka on melkein käytetty.



Ohje: vyötteen takaa, 38 s
Lanka: Novita Foxi
Sukkapuikot: 10
Menekki: vajaa 100 g

Olipa kenkkua lankaa neuloa mokoma, mutta kuitenkin nopeaa. Myssy tuli neulottua vajaassa tunnissa. Aloitin sen kotona ja neuloin valmiiksi autossa, kun kuopus oli harkoissa. Silmukat hädin tuskin mahtuivat puikolle ja meinasivat välillä tipahtaa, vaikka yritinkin pitää lankaa tiukalla. Mutta tulipahan tehtyä ja kaipa tätä joku käyttää, vaikka onkin aika turjake. Kerrankin minä olen hattumallina ja kuopus kuvaa, tosin kyllä vaan miun pikkukameralla.

Kolmanneksi, ostin City-Marketista kolme kerää valkoista Malibua. Siellä se oli halvempaa kuin Anttilassa. Turkoosia ei ollut kummassakaan.

Neljänneksi, jakkukin on edistynyt.



Nyt tää lähtee tekemään taas mustikkapiirakkaa, armas kävi päivällä poimimassa marjat.

Se toimii sittenkin!




Postilaitos nimittäin! Minä voitin Teisan blogiarvonnassa ja eilen vasta Teisa bloggasi, että malttakaa olla kärsivällisiä ja odottaa palkintojanne. Eivät vielä olleet lähteneet. Ja mitä häh! Tänään se palkintopaketti sitten kuitenkin oli jo täällä! Jotta nopeata toimintaa sekä Teisalla että Postilla vai mikä Itella se nykyään lieneekään...
Tällaista sieltä paketista paljastui:



Aivan miun väristä Malibua (siis turkoosi ja roosa ovat lempivärejäni) peräti kolme kerää ja kerä Foxia. Foxista en olekaan tehnyt mitään aiemmin. Se päätyy todennäköisesti  pipoksi vyötteen ohjeen mukaan, ehkä jo piankin. Malibusta olen tehnyt aiemmin yhden huivin. Katsoin heti Novitasta, paljonko menee Malibua naisen toppiin ja meneehän siihen mokoma enemmän. Sitä on hankittava pari kerää lisää joko samanväristä tai sitten valkoista, jos innostuuu raidallista neulomaan. Se jää todennäköisesti ensi kesään.

Mutta kiitos Teisa, palkinto oli runsas ja mieluinen. Ja niin totta ovat kortin sanat:

Arjessakin on taikaa ja kimallusta.
On vain katsottava tarpeeksi tarkkaan ja
pysähdyttävä hetkiin.


Mistä bloginimesi on peräisin?



Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä.
Mistä ne ovat peräisin?
Mikä on niiden tarina?
Mikä on sinun tarinasi?  Oliko sinulla vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi?

Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin.
Tällainen haaste räpsähti minulle kahdestakin suunnasta, Kimalaiselta ja Leenalta, joten pitäähän siihen vastata. Ja tää on itse asiassa  tosi mielenkiintoinen meemi, koska noita toisten tarinoita on ollut hauska lukea.
Kun mietin nimeä blogilleni, halusin että nimessä jotenkin näkyy nimeni muttei kuitenkaan ihan oikeassa muodossa. Puolisoni siskonmies on ollut aina hyvä keksimään omia nimityksiä ihmisille sekä asioille, esim. kissa on "kiiki" ja maito on "lilliä". Lasten nimien perään hän laittaa "meme" esim. Reetta-meme jne. Kaikkia hauskoja juttuja. Hän alkoi kutsua minua Hepsiksi jo joskus silloin, kun vasta kaikki olimme seurusteluvaiheessa. Tuo nimi ei ole kuitenkaan levinnyt kovasti yleiseen käyttöön. Eli se sopi varsin hyvin nyt tähän blogiin. Kiitos siis Jukalle hyvästä nimestä!
Höpsötykset tulee taas siitä, kun halusin sen sopivan tuohon Hepsiin, sekä siitä, että perheeni mielestä nää mun touhut ja jutut on usein sellaisia höpsötyksiä.
Haastan vaikkapa Teisan, Villannen ja Rouva Oranssin.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2007

Viimeinenkin...




piirakkapala syöty. Miehen veli kävi aamupäiväkahvilla pyöräretkellään. Suloisessa sovussa jakoivat veljekset jäljelle jääneen piirakan. Oli mukava istuskella hetki ulkona kahvimukin kanssa hyvässä seurassa ja neuloa. Lähtivät sitten yhtä matkaa, veljekset, pyörillä. Mieheni töihin ja veljensä vain ajelemaan ja "saattamaan".

Vaikka aion saada Sofia-jakun seuraavaksi valmiiksi, niin tässä kuitenkin kuvaa sunnuntaina aloitetusta raitasukasta.



Eikö olekin langassa mehevät värit?

Leivoin...




illalla yhdeksän maissa kesän ensimmäisen mustikkapiirakan. Tämän verran siitä oli jäljellä yhdentoista aikaan.



Syömässä oli oman väen lisäksi myös pari nuorten kaveria. Hyvä, että piirakka maistui! Eihän se huomenna enää yhtä hyvää olekaan.

Neulottu on vähän kaikkien kuskausten välissä eli jakku edistyy pikkuhiljaa.



Fysioterapiassa tutkittiin ensin yhdessä röntgenkuvat ja todettiin vaivat. Sitten minua vähän venyteltiin, väänneltiin jä käänneltiin. Pari varovaista harjoitusta sain kotiläksyksi. Ensi viikolla uudestaan.

Käväisin City-Marketissa. Siellä oli lankoja tarjouksessa. Ostin 4 kerää Woolia. En muuta. Pysyin lujana.



Tää on niin mun väristä...

tiistai 17. heinäkuuta 2007

Sofia-jakku alkutekijöissään




Ulkona paistaa aurinko, eikä edes uhkaavia pilviä ole näkyvissä! Voisiko olla niin, ettei tänään sada ensinkään? Toivotaan.

Tämän verran olen saanut neulottua Sofia-jakkuani.



Alla kirja, josta olen ottanut tuon mallineuleen, n:o 203. Erittäin hyvä kirja muuten. Lainasin sen joskus keväällä ja olen sitä saanut pitää näin kauan. Tuo kirja voisi olla omassakin hyllyssä.
Ohjetta minulla ei siis ole tähän jakkuun muualla kuin omassa päässä. Vähän laskelmia olen tehnyt, mutta esim. hihoista ei ole vielä mitään aavistusta. Neule tuntuu edistyvän hitaasti, vaikka lanka on paksua ja puikot numeroa 5. Mutta tuleehan siinä sitten samalla valmiiksi koko jakku hihoja lukuunottamatta.

Tässä vielä kuva, josta näkyy langan todellinen väri. Miten on niin vaikea saada ulkona noita värisävyjä oikeiksi, enkä osannut koneellakaan niitä sopivasti muuttaa.



Kuopukselle kävimme eilen ostamassa rippilahjarahoilla digijärjestelmäkameran, Pentax K10d. Saisikohan sillä värit kerralla oikeiksi? Täytyy varmaan joskus kokeilla. Poika mietti pitkään, kumman enemmän haluaa, mopon vai kameran ja päätyi kameraan. Meillehän se tuli halvemmaksi, mutta tietäähän se kuskauksia jatkossakin - mopolla hän olisi päässyt itse. Mutta minä olen aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta ja siksi mieltä lämmittää, kun poikanikin on.

Tänään minulla on ensimmäinen fysioterapia.
Mitähän minulle tehdään?

maanantai 16. heinäkuuta 2007

Lyhyt kukallinen postaus




Eilen tuli aloitettua kaksi uutta työtä. Kuopukselle sukat Lana Grossan vaaleasta pätkävärjätystä langasta ja viimeinkin myös lyhythihainen jakku Sofiasta. Molemmat ihan omasta päästä. Sukan vartta aloitin tyyliin 5o 2n ja kerran jo purkasin, kun tuli liian iso. Nyt saattaa tulla pieni, mutta sittenhän ne sopii miulle... Minäkin kun tykkäsin just tuosta samasta langasta.
Jakkuun otin mallineuleen yhdestä lainakirjasta, tein mallitilkun ja laskin silmukkamääriä. Aloitin yhdessä etu- ja takakappaleita, jottei ole sitten niin paljon saumoja ommeltavana. Saa nähdä, tuleeko sopiva, vai pitääkö sekin purkaa ainakin kertaalleen. Silmukoita on 161. Eipä olisi kiva purkaa.

Taas minulla on ollut onnea! Olin yksi kolmesta voittajasta Lapasesta Karannut -blogin arvonnassa. Kiitos Teisa! Jo kolmas voitto lyhyen ajan sisään. Lotosta vain ei tule mitään!



Tässä se kukallinen osuus. Jalopähkämöt kukkivat kaikesta huolimatta rikkaruohoisessa penkissä.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

Bambusukat




Eilen illalla elokuvaa katsellessa valmistuivat uudet kesäsukkani.



Malli: Tippi Tippistitch-blogista
Lanka: On Line Supersocke 100 Bambus
Puikot: 2½
Menekki: n. 55 g
Silmukoita alussa 56, joustinreunan jälkeen lisätty 4 s -> 60 s
Tiimalasikantapää 36 s:lla
Kantapään jälkeen lisätty 4 s -> 64 s
Jonkun matkan päässä kavennettu ne 4 s pois -> 60s
Sädekavennus

Näistä tuli hyvät perussukat minulle itselleni, ihan sopivatkin. Tuon tiimalasikantapään kanssa täytyy aina vähän suunnitella, mutta näillä mitoilla se istuu jalkaani kerrassaan hyvin. Lanka oli mukavaa neuloa ja pinnasta tuli elävää. Sukka tuntuu myös jalassa mukavalta. Saa nähdä, kuinka kestää käytössä.

Nyt ei ole kesken kuin yksi työ Fifi III. Uudet sukat täytyy varmaan heti laittaa puikoille ja Sofiasta jonkunlainen lyhythihainen jakku. Malli on vaan vieläkin vähän hakusessa. "Tomaattia" myös olen ihaillen katsellut. Sitten vielä Taiska oli tehnyt aivan upean sellaisen! Siihen lankoja jo vähän katselin Porvoosta, mutta en löytänyt tai raatsinut ostaa. Nyt varmaan tilaan ne Rellanasta Vertsun kautta.

Eilen tilastoin lankani, joten nyt tiedän, mitä minulla on. Eikä minulla ole kuin reilut viisi kiloa! Sehän on tosi vähän. Tosin siitä kyllä puuttuu kaikki Nallet ja Seiskaveikat, ne täytyy vielä käydä läpi. Ja puuttuu siitä erinäinen määrä sekalaisia vanhempia lankojakin, mutta niitähän ei lasketa...

Perjantainen kesäteatteriesitys oli hyvä. Kyseessä oli siis Haminassa ensi-ilta "Aina joku eksyy". Merkittävää oli myös se, että esityksen on ohjannut entinen oppilaani Janne Lonka! Minä tykkäsin! Suosittelen! Ja kiitos Petrille, yhdelle näyttelijöistä, joka hommasi meille liput!

Mukavaa ja toivottavasti sateetonta sunnuntaita!

perjantai 13. heinäkuuta 2007

Porvoon mitalla!




Eilen ystäväni pyysi minua yllättäen päiväksi Porvooseen ja kyllähän se minulle sopi vallan mainiosti. Heti katsoin koneelta Porvoon lankakauppoja ja juuri sopivasti oli Ilukin piipahtanut kyseisessä kaupungissa. Niin löysin Porvoon lankatalon - ihana  kauppa! Sinne menen ihan varmasti uudestaan. Olisin voinut ostaa vaikka mitä, mutta maltoin sentään mieleni. Nämä saivat uuden kodin ainakin vähäksi aikaa meiltä:



Vivaldit tahtoo huiviksi, samoin puuvilla/pellavat ja Tovet lapasiksi ja huopumaan koneeseen. Siltä tuntuu tällä hetkellä, mutta aika näyttää. Huomaattehan myös ensimmäiset Addini! Kuvaan ovat eksyneet myös Muumipeikko ja Niiskuneiti, jotka tarrautuivat heti visusti jääkaapin oveen.

Itselleni ostin (siis langathan eivät ole varsinaisesti minulle, eihän vaan?) rannekorun Oriflame-sormuksen pariksi.



Ostin myös pari lahjaa, kummipojalle ja hänen veljelleen. Muuten syötiin hyvin, nautittiin hyvät kahvit ja tietysti käytiin myös Brunbergin makeisia ostamassa kotiin tuomisiksi. Porvoo on kaunis kaupunki! Ainakin kesällä! Kiitos vain Marjolle seurasta ja kyydistä - huivi edistyi matkalla mukavasti.

Kiitos baskerikommenteista kuten myös jakku- ja huivikommenteista! Ne kyllä aina kovasti ilahduttavat melkein yhtä paljon kuin neuleen valmistuminenkin.

Vauvan nuttu oli muuten vielä reilu Voitto-pojalle, mutta kyllä sitä jo sovitettiin. Ja isoveljensä vetäisi välittömästi Aallokon päähänsä, joten kai sekin käyttöön menee.



Nyt tää lähtee kesäteatteriin!

torstai 12. heinäkuuta 2007

Virkattu baskeri




Minä ihastuin kerta kaikkiaan tähän "Pallukkabaskeriin", koska tuosta tulee ihan lapsuus mieleen. Silloin oli muodissa nimittäin samalla lailla virkattuja hattuja!



Ohje: Novita syksy Ekstra -07, malli 2
Lanka: Tuttua seiskaveikkaa
Virkkuukoukku: 4

Muutokset: Ennen mallineuleen aloitusta minulla oli 129 p (ohjeessa 99!) ja halkaisija oli n. 23 cm (ohjeessa 24). Kavennukset tein ensin ohjeen mukaan, mutta lopulta soveltaen ja sovittaen. Piilosilmukkakerrosta en tehnyt, koska sen jälkeen hattu ei olisi enää sopinut kenenkään päähän.

Mitä tekisin toisin: Kaventaisin jo ekalla pylväskerroksella reilusti enemmän, vaikka 5p, 2p yhteen ja toisella samoin.

Muuta mainittavaa: Baskeri oli helppo- ja nopeatekoinen. Eilen illalla aloitin ja tänään aamupäivällä se oli valmis. Näitä tulee varmasti tehtyä lisää, kunhan käsi toipuu. Virkkaaminen rasittaa nimittäin ainakin minun kättäni paljon enemmän kuin neulominen.



Kuvissa mallina tyttäreni, jolle baskerin lupasin. Se pukee häntä nimittäin paljon paremmin kuin minua... Harmi...
Langan väri on oikeastaan vaaleanrusehtavaa ei harmaata.

Novitassa oli paljon toteuttamiskelpoisia malleja tällä kertaa. Varmaan milloinkaan en ole lehdestä mitään tehnyt ja saanut valmiiksi näin nopeasti.

Baskeri muuten matkusti juuri tyttären päässä Helsinkiin esikon luokse!

keskiviikko 11. heinäkuuta 2007

Pasaatin puikottelijat!




Tässä vähän tunnelmakuvaa eilisestä neuletapaamisesta Kotkasta.



Huomaathan kaiken tärkeän rekvisiitan: neulekirjoja, suklaata Saksasta (kiitos Mammukka), juomista - lankaakin on pusseissa piilossa. Kaikki taisivat tehdä vähän myös ostoksia. Meitä oli koolla mukava joukko, kaikkiaan 6 varsinaista  neulojaa/virkkaajaa + 4 muuten paikalla piipahtanutta.  Turha varmaan edes sanoa, että hauskaa oli. Kuukauden päästä sitten uudestaan!

Sain Vertsulta sitä ohutta villalankaa, josta hän on tehnyt  kauniin Kirin ja  ostin  Riitta ja Terttu Lankakaupasta yksiväristä ohutta sukkalankaa. Sitä olen jo kaivannut.

Nyt lähdemme katsomaan vauvelia, jolle vien neulomani nutun ja hänen isoveikalleen myssyn. Jännittää, kuinka sopivat ja ovatko mieluisat...

tiistai 10. heinäkuuta 2007

Toinen Fifini





Malli: Ullaneuleen Fifi, Johanna Pajakoski
Lanka: Sandnes Soft Mohair
Pyöröpuikko: 5½
Koko: 125 x 175 cm
Menekki: 3 kerää eli n. 150g

Tästä langasta aioin ensin tehdä niskasta aloitettavan huivin, mutta koska lanka ei ollutkaan raidoittuvaa niin päädyin Fifiin. Tykkään tästäkin, vaikka lanka onkin noin kirjavaa. Tämäkin on pehmeä. Tämäkin on lämmin. Tämäkin on ihana. Ihan niinkuin ensimmäinen Fifini.


Tämänkään kotia en vielä tiedä.
Mies oli muuten ensi kertaa kuvaamassa huivia kanssani. Hänhän ihan innostui ja keksi pyykkipojat apureiksi, kun muut perheen kädet parhaillaan tuijottavat filmiä eivätkä joutaneet pitelijöiksi. Kiitos rakas mies!

Uutena puikoilla on Fifi III eli niskasta aloitettu Fifi.



Lankana on jotain Mohairia, jonka tytär keväällä Helsingistä osti. Se oli vyyhdissä, eikä siinä ollut vyötettä. Se on kuitenkin ohuempaa kuin tuo Sandness Soft Mohair ja siksi neulon sitä kaksinkertaisena. Kokeilen nimittäin siihen raidoiksi tuota kirjavaa lankaa, sitä kun on vielä yksi kerä jäljellä. Saa nähdä sopiiko.

Laitoin vielä vähän editiä Samos-jakku postaukseen. Miten sitä on aina niin hoppuinen ettei kaikkea muista kirjoittaa...

Tänään siis neuletapaamiseen Kotkan Pasaatiin klo 17.00!
 

maanantai 9. heinäkuuta 2007

Palkinnot perillä!




Koska Rouva Oranssi on palannut lomaltaan ja ilmoittanut saaneensa arvontavoittonsa, voin näyttää sen myös täällä. Eli tällainen paketti lähti Rouva Oranssille:



Paria sorttia lankaa, "Hätänappeja" makeannälkään, hauveli-kirjanmerkki, Oriflamen saippua ja Martta Wendelinin kortti.

Ennin palkinnon olen näyttänyt jo aiemmin, ja Enni on esitellyt sen myös jo itse blogissaan.

Huomenna on Kotkassa neuletapaaminen Kauppakeskus Pasaatin avokahvilassa klo 17.00 alkaen. Toivottavasti mahdollisimman moni halukas pääsee paikalle!

Nähdään siellä!

Mörvelö...

vai vaan väärällä vuosituhannella valmistunut?



Ohje: Novita 2/92, malli 17, koko varmaan L
Lanka: Rondo Cottonella
Puikot: 3 ja 4½

Tässä siis tämä ikuisuustyöni, valmiina, melkein. Lankoja on vielä päättelemättä, mutta en tiedä, kannattaako niitä päätellä. On tämä nimittäin niin hurjan löysää mallia, että voi hurja! Periaatteessa kaunis pusero ja ihan onnistunut, juu. Nyt vaan mietin, että mitähän sille tekisin... Venepääntie ahdistaa, sitä pitää ainakin suurentaa ja voisikohan paidasta tehdä vallan rohkeasti siksakaten ja leikaten ihan jotain muuta? Purkamaan en sitä kuitenkaan ala. Mietintämyssyssä on tämä hällä. Katsotaan ja ehdotuksia otetaan vastaan.



Muuten, Fifi n:o 2 on pingoitusta ja päättelyä vaille valmis!

lauantai 7. heinäkuuta 2007

Samos-jakku valmis!

Edit! Edit2!
Nyt se on viimein valmis! Saanko esitellä: uusi Samos-jakkuni!



Ohje: Novita kesä 07, malli 68, koko L
Lanka: Samos
Puikot: n:o 4½
Menekki: reilu 500 g

Olen erittäin tyytyväinen jakkuun! Sitä tulee varmasti pidettyä ja paljon. Saumat ompelin vuoropistoin ja niistä tuli yllättävän siistit. Kokoamisessa töppäsin ensin niin, että tuumasin siinä mittaillessa, että hihoihin täytyy neuloa lisää, koska muuten hihanpyöriöt ovat liian pienet. Purkasin sitten hihoista päättelykerrokset ja neuloin heti kumpaankin hihaan 10 krs lisää. Ompelin toisen hihan kiinni, sovitin ja ihmettelin, mitkä ihmeen pussit jää juuri tuohon kainalotaitteeseen sekä etu- että takapuolelle. Totesin, että pussia jää juuri sen verran, kun olin neulonut ylimääräisiä kerroksia. HÖH! Se siitä mun fiksuudesta. Ei muuta kuin hiha irti ja purkuun. Kaksi kerrosta jätin kumpaankin hihaan ylimääräistä ja nyt näyttää istuvan nätisti.
Muuten tein ihan ohjeen mukaan, paitsi että neuloin myös takakappaleen pääntielle helmineuleella kaitaleen jatkamalla suoraan etukappaleilta. Muuten takakappaleen pääntiestä olisi tullut liian matala. Tuli hyvä näin. Ja tein jakusta myös pidemmän kuin ohjeessa. Ja vielä yksi muokkaus: Tein myös lisäykset ja kavennukset etu- ja takakappaleilla, jotta sain jakkuun vähän muotoa. Kiitos Villannelle vinkistä!




Napeista puuttuu yksi tuosta etusormen kohdalta siitä yksinkertaisesta syystä, että kuvittelin neuloneeni 7 näpinläpeä, mutta nappeja ommellessani niitä löytyikin 8! Täytyy käydä maanantaina ostamassa yksi nappi lisää.
Tässä vielä vähän lähikuvaa neuleesta. Siinä väri on kaikkein lähinnä oikeata.




Nyt taidan samalla kasaamisinnostuksella ommella tuon ikuisuustyönkin valmiiksi. Ehkä...

Huh huh!




Tänään ei paljon ehtinyt käsitöihin tarttua. Tai tavallaan tuli "käsitöitä" paiskittua koko päivä. Käytiin nimittäin, mies ja minä, laittamassa yksi metsittynyt pikkupiha kuntoon. Mies leikkasi aidan ja viikatteella ruohon, minä haravoin, kannoin kasoja kompostiin ja kitkin nokkosia ym. Oli siinä vähän tai oikeastaan paljon serkustakin apua. Mutta HUH! Olo on nyt kuin selkäänsä saaneella. Saa nähdä, miltä tuntuu huomenna.  Mutta  pihaan voi tämän jälkeen  tarttua taas ihan ruohonleikkurilla ja se on hyvä se.

Kotiin tultua katsoin vähän tangomarkkinoita ja tietysti Poirotin. Samalla sain ommeltua napit jakkuun ja pääteltyä osan langoista. Enempää en jaksa. Nyt vetää peti puoleensa ja kovasti.
Huomenna jatketaan.

Kauniita unia, kukkasten kuvia!
(Minä nään varmaan unissanikin pelkkää heinää ja nokkosta...)



perjantai 6. heinäkuuta 2007

Ennin palkinto perillä!



Illalla myöhään Enni laittoi viestiä, että paketti löytyi uuden kodin postilaatikosta. Kiva juttu, että posti toimi jälleen nopeasti ja kiva, että paketin sisältö tuntui miellyttävän Enniä.



Onnea Ennille ja Janille uuteen kotiin!

Koska Rouva Oranssi ei ole vielä ilmoittanut saaneensa pakettia, en paljasta hänen palkintoaan vielä.

Samos-jakku on nappeja ja päättelyä vaille valmis. Tuli vähän töppäiltyä hihojen kanssa, mutta nyt se on ok. Kuvaa sitten vasta ihan valmiista jakusta.


keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

Huomenta vaan kaikille!




Minäkin sitten lähdin mukaan, kun sain ilmoittautumislomakkeen täytettyä. Siinä oli nimittäin niin paljon kysymyksiä, että luulin luovuttavani kesken.



Mutta nyt on sitten syksyllä jotakin mukavaa odotettavaa ja on kiva myös, kun saa itse järjestää yllätyksiä toiselle. Oikein jo mielessä muhii ja sormia syyhyttää, kun ajattelee, mitä paketteihin voi piilottaa! Tämä on minulle eka kerta, joten on se myös vähän jännittävää.

Illalla tartuin viimein Samos-jakkuun. Nyt on sivusaumat ja toinen hihasaumakin ommeltu eli ei enää paljon puutu. Tänään tai viimeistään huomenna sen pitäisi valmistua. JIPPII!

Tänään lähtee myös Ennin ja Rouva Oranssin arvontavoitot postiin. Tarkkailkaapa postianne!

Eli nyt aamutoimiin ja sitten postiin!

Kepeätä keskiviikkoa!

tiistai 3. heinäkuuta 2007

Kotona taas!




On oltu itse asiassa jo kauan. Mutta siis neuletapaamisessa olin Korialla illalla. Meitä olikin koolla iso joukko, peräti 10 neulojaa. Kuulemma koskaan aiemmin ei ole niin montaa ollut. Mukana olivat minun lisäkseni Arja, Vertsu, Agua, Anne, Ziina, Tuitu, Sirpale, Maijamirjami ja Sari Novitaklubista. Toivottavasti kaikki nimet menivät oikein! Meillä oli oikein rattoisaa. Oli mukava tavata uusia neulojia ja saada uusia vinkkejä. Ihana oli myös nähdä ja tuntea Annen ihanaakin ihanampi punasävyinen huivi. Se oli kaunis!

Oikein hyviä lankatarjouksia ei puodin puolella ollut, mutta minun kassiini hyppäsi yllättäin pari kerää seiskaveikan moniraitaa, sini-turkoosikirjavaa. Se oli niin kauniin väristä ja edullista, että pakko sitä oli ostaa.

Korialla neuloin toista Fifiäni. Lanka on muuten Sandnes Soft Mohairia. Se onkin jo vallan pitkällä. Ennen lähtöä kotoa aloitin uusia sukkia. Tällä kertaa OnLinen Supersocke Bambusta. Kotiin tultua purkasin sen ja aloitin uudestaan, ekasta yrityksestä kun tuntui tulevan iso. Tältä se nyt näyttää:



Värit ovat kyllä oikeastaan paljon mehevämmät...

maanantai 2. heinäkuuta 2007

Neuletapaamiseen!



Tänään olen menossa toista kertaa Kymenlaakson neuletapaamiseen Korialle. Siinä samassahan on myös Novitan tehtaanmyymälä, voi voi... Periaatteessa en lankaa tällä hetkellä tarvitse, mutta jos löytyy jotain kivaa kivaan hintaan niin tarvehan syntyy silmänräpäyksessä.

Meitä on täältä rannikolta lähdössä ainakin yksi autolastillinen!

Kaikki kynnelle kykenevät, liittykää joukkoon!

NÄHDÄÄN ILLALLA!


sunnuntai 1. heinäkuuta 2007

Karkkisukat!




Eilen illalla juuri ennen puolta yötä valmistuivat viimein nämä Karkkisukat. Eli siis kesäkuussa. No juu, lankojen päättely meni vähän heinäkuun puolelle, mutta sitä ei lasketa.



Perussukat tiimalasikantapäällä
Lanka: On Line Supersocke
Puikot: 2½
Silmukoita: 18 s puikolla eli 72 s
Lyhennetty sädekavennus

Tässä vielä kuvaa kantapäistä. Tuo tiimalasikavennus sopii minusta erittäin hyvin näihin itseraidoittuviin lankoihin.



Tällä kertaa kokeilin neuloa kantapään suuremmalla silmukkamäärällä, koska aiemmin siitä on tullut minulle hieman ahdas. Minulla oli kantapäässä 40 s ja se oli kyllä vähän liikaa. Eli luulen, että se 18 s olisi kuitenkin minulle riittänyt. Kavensin sitten suorassa osassa kahdesti silmukan joka puikolla eli kärkikavennuksiin mennessä puikolla oli 16 s. Silloin sukka olikin jo hups vaan niin pitkä, että sädekavennus piti tehdä lyhennettynä (välikerroksia yksi vähemmän kuin kavennusten väliin jääviä silmukoita).

Nämä ovat vasta kolmannet ohuemmasta sukkalangasta neulomani sukat ja siksi tämä on vähän opettelua. Nyt tiedän, että minun käsialallani ja puikoilla 2½, miehen sukkaan riittää tuo 18 s puikolla ja minulle riittää todennäköisesti 16 s. Asia on sitten taas toinen, jos mallineule on jotakin muuta kuin joustinta tai sileää.

Mutta kyllä nämä sukat käyttöön menevät ihan minulle itselleni, vaikka hiukka isot ovatkin. On ne niin namuiset ja pehmeät. Langasta tykkäsin. Uudet sukat tulee varmaan aloitettua heti perään.

Mutta tänään jää neulomiset vähemmälle, koska tää lähtee kohta tekemään osansa ystävänsä lapsen rippijuhliin. Vuoroin vieraissa ja niin edelleen!

LEPPOISAA SUNNUNTAITA!